joi, 16 septembrie 2010 | By: andra_30_tm

Cele 7 raze ale Arhanghelilor

Cele 7 raze ale Arhanghelilor

7 conexiuni cu 7 Arhangheli, pentru a aduce Sustinere  Protectie si Lumina pe Calea ce ati ales-o
Acum si Aici.
Aceasta tehnica ofera  7 conexiuni cu  7 Arhangheli si respectiv cu Razele acestora.

Aceste 7 conexiuni pot fi oferite si printr-o initiere la distanta, ce va face legatura cu fiecare Arhanghel si dupa care veti fi capabili sa invocati pe oricare dintre ei, sau pe toti odata, ori de cite ori doriti si aveti nevoie de asistenta lor.
Ingerii nu va parasesc niciodata si nici nu va ignora. Ei va vor asculta indiferent de ora din noapte sau din zi pe care o alegeti pentru a-i invoca.
In timp ce veti fi conectati la fiecare Arhanghel, veti fi deasemeni conectati la fiecare din Razele pe care acestia le deservesc, si deci automat la culoarea corespunzatoare.
Prin  simpla  vizualizare  a  culorii  pe  care  o  deserveste  fiecare
Arhanghel, veti simti automat si legatura ce se stabileste cu fiecare dintre
acestia. Acest lucru este ideal pentru acei ce au dificultati in a vizualiza
obiecte sau fiinte, deoarece in acest caz se cere simpla vizualizare a unei
culori.
Cei 7 Arhangheli si cele 7 Raze ale acestora, sunt:

Arhanghelul Michael ce deserveste Prima Raza, denumita si Raza Albastra sau Raza Protectiei si a Puterii.

Arhanghelul Jophiel ce deserveste cea de-a Doua Raza, denumita si Raza Galbena sau raza Iluminarii si Intelepciunii.

Arhanghelul Chamuel ce deserveste cea de-a Treia Raza, denumita si Raza Roz sau Raza Iubirii.

Arhanghelul Gabriel ce deserveste cea de-a Patra Raza, denumita si Raza Alba sau Raza Armoniei si Puritatii.
Arhanghelul Rafael ce deserveste cea de-a Cincea Raza, denumita si Raza Verde sau Raza Vindecarii si a Adevarului.
Arhanghelul Uriel ce deserveste cea de-a Sasea Raza, denumita si Raza Aurie sau Raza Pacii.
Arhanghelul Zadkiel ce deserveste cea de-a Saptea Raza, denumita si Raza Violet sau Raza Libertatii.
Cele  7 conexiuni sint primite una dupa alta intr-o singura Initiere distala, ce va conecteaza permanent la fiecare din Razele Arhanghelilor.

IERARHIA INGERILOR
Arhanghelii  fac  parte  dintr-o  diviziune  a  fiintelor  Angelice,  ce urmaresc si ocrotesc rasa umana. Cei 7 Arhangheli principali lucreaza prin conexiunea numita Culorile Ingerilor si ne acorda asistenta in multe aspecte ale vietii noastre, iar pentru aceasta trebuie doar sa ii invocam.
Sint 9 nivele in cadrul Ierarhiei Ingerilor, incepind cu cea a Serafimilor, nivel ce este cel mai apropiat de inaltimea la care se afla Sursa, si terminind cu cea a Ingerilor ce sint cel mai aproape de rasa umana.
Cele 9 nivele, in ordinea apropierii lor de Sursa, sint urmatoarele:

1 - Serafimii
Serafimii sint fiinte de Lumina Pura, se afla pe nivelul cel mai apropiat de cel al Sursei si sint considerati a fi Ingerii Luminii Pure, a Iubirii si a Focului. Serafimii stralucesc atit de puternic, incit nu vom putea nicind sa-i vedem cu ochii fizici, dar ii putem accesa prin rugaciuni sau cereri.

2 - Heruvimii
Urmatorul nivel este cel al Heruvimilor, ce canalizeaza energia positiva de la Sursa. Acestia au in grija Stelele. Ei reprezinta Intelepciunea Sursei.

3 - Tronurile
Tronurile sint urmatorul nivel si dirijeaza energia catre noi, prin Ingerii nostrii  Pazitori.  Ei  sint  cercetatorii  Sursei,  creaza  si  colecteaza  energii positive, si deasemeni reprezinta Justitia Divina. Totodata ei acorda asistenta in probleme de Karma.
4 - Domeniile
Domeniile sunt urmatorul nivel si reprezinta Intelepciunea si Intuitia.

5 - Puterile
Acestea sunt Ingerii ce tin registrele istoriei umane. Ei ne trimit mesaje de atentionare, atunci cind cineva sau ceva, are intentia de a ne provoca raul. Puterile ne vor ajuta sa vedem din toate punctele de vedere o situatie sau o problema, si ne protejeaza ori de cite ori avem nevoie.
6 - Virtutile
Virtutile lucreaza mina in mina cu Tronurile si trimit Energie Spirituala pentru a ajuta oamenii sa isi dezvolte uneltele necesare progresului pe cale spirituala aleasa. Acestia iubesc oamenii si de multe ori infaptuiesc miracole. Virtutile reprezinta deasemenea Curajul extrem.
7 - Principiile
Principiile vegheaza tarile, orasele si grupurile de oameni ce se afla pe aceasta Planeta. Ei protejeaza conducatorii politici si religiosi si ii ajuta sa ia deciziile corecte.
8 - Arhanghelii
Arhanghelii sint Ingeri ce pot apartine concomitent mai multor nivele, dar  de regula  prefera  sa  lucreze  cu  oamenii  cind  si  unde  pot.  Ei  sint considerati „ trupele Speciale de Forta” a realitatii angelice. Ei canalizeaza energia positiva provenita de la Sursa, catre omenire. Ei au calitati diferite, calitati ce va vor fi presentate detaliat mai tirziu, in acest manual.
9 - Ingerii
Ultimul nivel, dar acest lucru nu inseamna ca au o importanta mai mica decit celelalte nivele. Ingerii ne ajuta pe parcursul vietii de zi cu zi si ne aduc informatii si asistenta de la Sursa. Ingerii nostri Pazitori apartin acestui nivel si lucreaza indeaproape cu noi, tot timpul.

Arhanghelul Michael

Prima Raza - Raza Albastra - Raza Protectiei si a Puterii
Arhanghelul  Michael  deserveste  Prima  Raza,  denumita  si  Raza Albastra sau Raza Protectiei si a Puterii.
Arhanghelul Michael ne ofera protectie spirituala si fizica si poate fi invocat oricind si oriunde. Cind aveti nevoie de Michael, chemati-l in felul urmator:
„Arhanghel  Michael,  te  rog  ajuta-ma.  Am  nevoie  de  protectia  si asistenta ta„
Mihail
Puteti vedea flash-uri minuscule albastre ce sclipesc ca un diamant expus la Lumina, atunci cind Michael este linga voi, iar acesta este semnul lui catre voi ca este cu voi.
Arhanghelul Michael ofera Curaj si Protectie atunci cind sinteti speriati si  va va ajuta ghidindu-va atunci cind va simtiti pierduti si simtiti ca ati pierdut directia in viata. La fel ca si ceilalti Arhangheli si Ingeri, Michael nu are nevoie de o anumita ceremonie si cu o simpla cerere de ajutor adresata lui, va raspunde imediat.
Cind il chemati pe Michael sa va asiste, puteti deasemenea vizualiza a Raza de Lumina Albastra in jurul vostru, care trece prin voi si care va introduce in frecventa protectiei lui Michael si a Primei Raze - Raza Albastra a Protectiei.
Simtiti si vedeti aceasta Lumina Albastra ce va inconjoara incepind din zona capului si pina la cea a picioarelor, intr-o maniera calma si ocrotitoare, ce va ajuta sa va eliberati  de  orice  teama  si  vulnerabilitate  pe  care  le experimentati in acel moment.
Simtiti Raza Albastra patrunzind in Chakra Coroanei, trecind apoi prin toate celelalte Chakre, prin corpul vostru si iesind prin picioare in Pamintul de sub voi. Pe masura ce Raza Albastra paraseste trupul vostru, simtiti si constientizati cum fiecare senzatie de teama si vulnerabilitate va parasesc deasemeni si sint inlocuite  cu  Curajul si  Protectia  pe  care  Arhanghelul Michael vi le ofera.
Acceptati Protectia si Curajul lui, impreuna cu Iubirea pe care v-o daruieste, si oferiti-i multumiri sincere.

Sabia Arhanghelului Michael
Sabia Mihail Sabia Arhanghelului Michael va poate ajuta ca sa taiati si sa indepartati orice legatura negativa pe care o aveti in viata voastra, in ceea ce priveste relatiile cu ceilalti.
De multe ori ne simtim, ca si cum ceva ne secatuieste de puteri, atunci
cind  ne  aflam  in  compania  anumitor  persoane.  Vizualizind  Sabia
Arhanghelului Michael, ce taie legaturile ce ne conecteaza la energia acelor
persoane, ne vom simti eliberati de orice senzatie de a mai fi secatuiti de
puteri.
Pur si simplu vizualizati un fir alb ce va leaga de acea persoana sau situatie  ce  va  face  sa  simtiti  ca  va  scade  puterile,  si  apoi  vedeti  Sabia Arhanghelului Michael, ce taie acel fir. Simtiti Protectia si Iubirea ce va invaluie atunci cind Michael este linga voi, simtiti Raza Albastra in jurul si in interiorul vostru.
Arhanghelul  Michael  va  poate  ajuta  deasemeni,  sa  curatati  de
negativitate  o camera sau o cladire. Vizualizati-l pe Michael invaluit In
Lumina Albastra a Primei Raze si simtiti cum Lumina Albastra umple toata
camera.
Vizualizati  cum  Lumina  Albastra  indeparteaza  negativitatea  si  o inlocuieste cu Caldura si Protectie. In timp ce ultimul strop de negativitate se indeparteaza,  vizualizati  cum  Sabia  Arhanghelului  Michael taie  firul  de legatura cu ea si elibereaza toata negativitatea.
Arhanghelul Michael va auzi intotdeauna chemarea voastra  - cind sinteti  inspaimintati sau cind simtiti nevoia de protectie  - pur si simplu rugati-l sa fie linga voi, stind alaturi si fiind gata sa va protejeze in orice situatie ce ar putea sa va cauzeze Teama.
Arhanghelul Jophiel
A doua Raza - raza Galbena - Raza Intelepciunii si Iluminarii
Jophiel poate fi chemat oricind, dar de regula il chemam cind simtitm nevoia de a fi ghidati din punct de vedere al Intelepciunii si Inspiratiei. Jophiel ne poate ajuta cind avem de sustinut examene, cind lucram la un proiect si la orice altceva ce necesita a minte clara si focalizata pe un anumit subiect.
Arhanghelul Jophiel ne poate asista deasemenea in situatii conflictuale si ne ajuta sa ne umplem de Inspiratie si Intelegere atunci cind avem in jurul nostru oameni ce nu au aceeasi Cale ca a noastra, sau care se tem de a avea Intelegere Spirituala si care prefera sa inchida ochii in fata unui Adevar.
Jophiel
Pentru a-l chema pe Arhanghelul Jophiel, puteti spune tare sau in gind :
„ Arhanghel Jophiel, te rog fii linga mine si umple-ma cu Intelepciune si Inspiratie. Te rog, ajuta-ma acum”.
Alternativ puteti vizualiza o raza de Lumina galbena ce va inconjoara si  va umple incepind din zona capului si pina la ce a picioarelor, Raza Galbena a Intelepciunii si Iluminarii.
In sectoarele vietii dvs., care va provoaca incertitudine, Arhanghelul Jophiel va ajuta sa va clarificati si sa aveti abilitatea de a vedea mult mai clar ceea ce va provoaca aceasta stare de incertitudine in legatura cu Calea pe care trebuie sa o alegeti.
Acceptati Intelepciunea si Iluminarea, cu aceeasi Iubire cu care au fost trimise catre voi.

Jophiel Archanghelul Chamuel
A Treia Raza - Raza Roz - Raza Iubirii
Arhanghelul Chamuel deserveste cea de-a Treia Raza, denumita si Raza Roz sau Raza Iubirii.
Arhanghelul Chamuel ne asista in orice problema legata de Inima, de Iubirea de Sine si de Iubirea pentru Ceilalti.
Invocati  Arhanghelul  Chamuel,  in  primul  rind  sa  va  ajute  sa  va vindecati inima si sa va indrume in procesul Iubirii de Sine. Rugati-l sa va umple Inima, mintea si sufletul cu Iubire. Simtiti aceasta Iubire cum va patrunde corpul si in momentul in care va simtiti comfortabil Iubindu-va pe voi Insiva, aceasta Iubire va incepe sa se proiecteze catre toti ceilalti din jurul vostru. Odata ce aceasta va avea loc, veti descoperi ca veti atrage catre voi din ce in ce mai multe fiinte umane pline de Iubire si blindete, care vor simti Iubirea ce izvoraste din voi.
Invocati Arhanghelul Chamuel spunind urmatoarele, cu voce tare sau in liniste:
„ Arhanghel Chamuel, am nevoie de Iubirea si indrumarea ta, sa pot vedea Iubirea ce exista in mine si sa fiu capabil sa o proiectez catre toti si toate din jurul meu. Te rog, ajuta-ma.”
In acelasi timp puteti vizualiza o minunata si calda Raza Roz, o lumina roz ce va inconjoara si va patrunde incepind din zona capului si pina la picioare, umplindu-va de Iubire. Simti-ti aceasta Raza de Lumina Roz, cum va traverseaza corpul si apoi vizualizati cum se proiecteaza din Inima voastra catre tot ceea ce va inconjoara.
Gabriel Arhanghelul Gabriel
A Patra Raza - Raza Alba - Raza Puritatii si Armoniei
Arhanghelul Gabriel deserveste cea de-a Patra Raza, denumita si Raza Alba sau Raza Puritatii si Armoniei.
Arhanghelul Gabriel ne ajuta sa lucram cu Lumina si sa ne putem apropia de Adevarul Spiritual. Gabriel ne ajuta deasemeni sa ne imbunatatim abilitatile  de  comunicare, sa ne exprimam talentele in toate zonele vietii noastre, sa fim capabili de a exprima, simti si transmite bucuria si armonia catre toti din jurul nostru.
Invocati-l pe Arhanghelul Gabriel, atunci cind aveti nevoie de asistenta in Calea Spirituala pe care ati ales-o si deasemenea cind doriti sa aduceti Armonia in viata  voastra  si  in  relatiile  pe  care  le  aveti  cu  tot  ce  va inconjoara.
„ Arhanghel Gabriel, am nevoie de asistenta pentru a vedea care este drumul meu spiritual si ca sa ma conduci acolo unde trebuie sa fiu”.
In acelasi timp, puteti vizualiza o stralucitoare si pura Raza de Lumina Alba ce va inconjoara incepind din zona capului, care va umple de Puritate si Armonie si care va face capabili sa exprimati si sa transmiteti bucuria si iubirea catre tot ceea ce va inconjoara.

Gabriell Arhanghelul Gabriel este in mod particular de ajutor in eliberarea de orice forma de descurajare pe care o puteti primi de la voi insiva sau de la cei din jur.
Nu ezitati sa cereti ajutorul Arhanghelului Gabriel, sa fie cu voi, si acceptati Puritatea si Armonia cu aceeasi Iubire cu care v-au fost daruite.
 
Arhanghelul Raphael
A Cincea Raza - Raza Verde - Raza Vindecarii si a Adevarului
Arhanghelul Raphael deserveste cea de-a Cincea Raza, denumita si Raza Verde sau Raza Vindecarii si a Adevarului.
Invocati-l pe Arhanghelul Raphael, atunci cind voi sau cineva de linga voi are nevoie de vindecare. Il puteti ruga pe Raphael sa ajute la vindecarea altei persoane decit a voastre, si o va face, dar el nu va interfera cu vointa liber  exprimata  a  celuilalt,  asa  incit  daca  aceasta  persoana  nu  doreste vindecarea spirituala, nu poate fi fortat sa o primeasca. Arhanghelul Raphael este deasemenea vindecatorul animalelor, din amindoua regnurile, salbatice si  domestice,  iar  energia  subtila  a  acestuia ,   este  primita  cu  mare recunostiinta de toate vietuitoarele.
Raphael
Arhanghelul Raphael poate deasemeni sa ne ajute in vederea vindecarii personale. Pentru aceasta trebuie doar sa-l invocam”
„ Arhanghel Raphael, trimite spre mine energia ta vindecatoare, acum. Te rog, permite-mi sa simt Iubirea ta si energia ta vindecatoare ce imi patrunde in tot corpul”.
Alternativ puteti vizualiza Raza de Lumina Verde Smarald, ce intra in corpul vostru si va patrunde de la cap si pina la picioare, invaluindu-va in iubitoarea si calda energie a Arhanghelului Raphael. Simtiti Lumina Verde ce patrunde in fiecare zona a corpului vostru, a mintii voastre si a sufletului vostru, si care elibereaza orice durere pe care o puteti avea.
Arhanghelul  Raphael  va  poate  deasemenea  ajuta  in  vindecarea sufletului  vostru  de  orice  trauma  remanenta  dintr-o  viata  anterioara. Vizualizati Raza Verde de Luminalinistind orice durere pe care ati adus-o cu voi in aceasta viata, dintr-una anterioara.
Cind il invocati pe Arhanghelul Raphael, in scopul de a vindeca alte persoane, puteti spune urmatoarele:
„ Arhanghel Raphael, te rog sa trimiti Raza ta de Lumina Vindecatoare catre ...   numele  persoanei...  pentru  a-l  ajuta  sa  aiba  parte  de  o  viata sanatoasa, libera de durere si suferinta.”
Nu ezitati sa ii cereti Arhanghelului Raphael sa va asiste. In curind veti simti efectele binefacatoare ale prezentei lui.
Uriel
Arhanghelul Uriel
A Sasea Raza - Raza Aurie - Raza Pacii

Arhanghelul Uriel deserveste cea de-a Sasea Raza, denumita si Raza Aurie sau Raza Pacii.
Arhanghelul Uriel va ajuta sa aduceti Pacea si Linistea catre Oameni si catre Lume. El lucreaza indeaproape cu Vremea si poate asista Omenirea si Planeta in activitatea de recuperare dupa dezastre naturale, cum ar fi uragane, inundatii, incendii. Invocati-l pe Arhanghelul Uriel ca sa avertizeze inaintea producerii unor dezastre, sau pentru asistenta, dupa ce acestea s-au produs.
Arhanghelul Uriel va asculta deasemenea, cind aveti nevoie de a aduce Pacea in vietile voastre sau a celor din jurul vostru. Daca simtiti ca aveti un conflict cu cineva din apropierea voastra, pur si simplu vizualizati Raza Aurie a Pacii, a Arhanghelului Uriel, cum va invaluie de la cap si pina la picioare si care aduce instantaneu o calmare a situatiei. Simtiti cum Lumina calatoreste in trupul vostru si apoi radiaza catre cei din apropierea voastra, aducind o stare de calm, pace si liniste.
Pentru  a  trimite  pace  catre  intreaga  omenire,  vizualizati  Pamintul inconjurat  de  aceasta  Raza  Aurie de Lumina si simtiti cum patrundein Planeta Pamint si in tot ceea ce se afla in interiorul si pe invelisul ei. Cereti ca acest sentiment de Pace sa fie prezent si accesibil oricarei fiinte, pentru a crea o lume mai buna.
Pentru a invoca Arhanghelul Uriel, puteti spune:
„ Arhanghel Uriel, te rog sa aduci Pacea, Armonia, Intelegerea si Iubirea in existenta noastra si ajuta-ne sa avem o viata mult mai sigura si bazata pe retrezirea spirituala”.
Arhanghelul Zadkiel
A Saptea Raza - Raza Violet - Raza Libertatii
Arhanghelul Zadkiel deserveste cea de-a Saptea Raza, denumita si Raza Violet sau Raza Libertatii.
Arhanghelul Zadkiel va poate ajuta, daruindu-va Raza Libertatii, a Bucuriei, a Iertarii, a Justitiei si a Eliberarii. Invocind Raza Violet, puteti aduce toate aceste aspecte in viata voastra.
Folosind  Raza  Violet,  puteti  ajuta  la  eliberarea  negativitatii  si  la
aducerea libertatii, bucurindu-va astfel de viata si de toate oportunitatile ce
se ivesc in calea voastra. Deasemeni puteti lucra la fel de bine, pe aspectul
Iertarii.
Zadkiel
De fiecare data cind il chemati pe Arhanghelul Zadkiel si Raza sa Violet,  ajutati  la  aducerea  schimbarilor  in  plan  pamintean  si  ajutati  la pregatirea pentru un viitor spiritual.
Cind il invocati pe Arhanghelul Zadkiel, spuneti tare sau in gind:
„ Arhanghel Zadkiel, invoc acum Raza Violet, pentru a ma elibera din negativitatea ce ma inconjoara in acest moment.” ( Puteti sa specificati starea care va cauzeaza negativitatea si inabilitatea de a gasi Libertatea ).
Puteti sa-l invocati pe Arhanghelul Zadkiel, pentru a va ajuta sa va eliberati de orice karma si sa aduceti entuziasm in viata voastra.
In mod aditional, puteti vizualiza o Raza de Lumina Violet, ce va invaluie de la cap si pina la picioare, si care va elibereaza de negativitatea si teama ce va infrineaza libertatea de a merge pe drumul pe care il considerati a fi cel corect. In momentul in care simtiti aceasta Raza de Lumina Violet, o puteti extinde catre ceilalti din jurul vostru, catre situatii ce au nevoie de aceasta Raza, si chiar catre intreaga omenire si planeta.
Arhanghelul  Zadkiel  si  Raza  de  Lumina  Violet,  va  ajuta  sa  va recistigati libertatea de care aveti nevoie pentru a va indeplini scopurile si ambitiile. Curcubeu Invocarea Curcubeului Culorilor Ingerilor
Desi puteti sa invocati fiecare Arhanghel in parte, cind simtiti nevoia de extra-asistenta si protectie Angelica, puteti sa ii invocati pe toti 7 odata.
Acest fapt poate fi in mod particular de ajutor, atunci cind viata pare sa va doboare, ca sa schimbati cu repeziciune acest aspect.
Spuneti cu voce tare sau in gind:
„Arhangheli ai Culorilor, va rog veniti linga mine in acest timp de nevoie, ca sa imi aduceti Iubirea voastra, Protectia, Asistenta, si Vindecarea, pentru a ma ajuta sa inaintez si sa indepartez negativitatea. Va multumesc pentru ca ma auziti in acest timp de nevoi si primesc cu bucurie tot ajutorul pe care mi-l dati.”
Apoi  vizualizati  un  Stralucitor  si  Puternic  Curcubeu  format  din
Culorile Albastru, Verde, Galben, Roz, Auriu si Violet, ce va invaluie si va face sa straluciti si apoi o Raza Stralucitoare de Lumina Alba ce tisneste din acest Curcubeu si patrunde in corpul vostru, incepind din zonacapului si coborind catre picioare si parasind corpul vostru, intra in Pamint. Simtiti aceasta infuzie a Culorilor Curcubeului, ce va usureaza mintea, corpul si sufletul, si care va aduce Asistenta, Pacea, Protectia si Vindecarea pe care le meritati.
Eliberati orice teama si negativitate si simtiti caldura Ingerilor vostri, in timp ce isi infasoara aripile in jurul vostru.
Traducerea: Mirela Simonescu




Meditaţia

__Mulţi Maeştri Reiki conduc meditaţii la cursurile de Reiki.

Meditaţia este ceva strict personal
şi trebuie găsită metoda potrivită
pentru fiecare individ în parte.
__Nu sunt de acord cu meditaţiile în grup făcute de către persoane care nu au habar despre acest domeniu. Eu practicând meditaţia de când mă ştiu, îmi îndrum sudenţii către aceasta, prezentându-le mai multe tehnici de meditaţie, urmând ca fiecare să aleagă ce i se potriveşte sau recomandând-u-le cărţi de meditaţie, cum ar fi cartea marelui Maestru Iluminat Osho. Asta pentru lucru individual.
Există însă pentru cei care doresc, varianta de a studia arta meditaţiei cu un adevărat "profesor" în acest domeniu. Eu nu am avut nevoie să studiez această artă, pentru că o aveam deja în mine ca şi muzica. O ştiam de când am venit pe lume. Bineînţeles că mulţi ani nu am ştiut că ceea ce eu făceam cu naturaleţe se numeşte meditaţie. Ajungi la un anumit grad de perfecţionare a meditaţiei încât aceasta devine ca şi respiraţia - firească.
__Eu vă pot spune şi învăţa foarte multe despre meditaţie, inclusiv practicarea ei; prefer însă să fac acest lucru la cursuri, însă până atunci aflaţi despre această magnifică tehnică spirituală prin redarea câtorva fragmente din învăţăturile lui Osho pe tema meditaţiei.
Acesta afirmă că:
__"Meditaţia nu este ceva nou; voi aţi venit pe lume însoţiţi de ea. Mintea este ceva nou; meditaţia este în natura voastră. Este firea voastră, fiinţa voastră profundă.
Meditaţia este poarta care se deschide spre capacitatea noastră de a iubi, spre intimitate, creativitate şi expansiune. O putem găsi însă, doar atunci când ne destindem pur şi simplu, trăindu-ne viaţa aici şi acum .

__Meditaţia reprezintă faptul de a fi, pur şi simplu, nefăcând nimic - nici o acţiune, nici un gând, nici o emoţie. Voi sunteţi , şi simplul fapt de a fi este o încântare.
Meditaţia nu este altceva decât un truc pentru a vă face conştienţi de sinele vostru real - care nu este creat de voi, care nu terbuie să fie creat, deoarece sunteţi deja acest sine. Sunteţi născuţi cu el. Sunteţi el.
El trebuie doar descoperit. Daca acest lucru nu este posibil, sau dacă societatea nu dă voie acestui lucru să se întâmple... de fapt nici o societate nu-i dă voie, deoarece sinele real este periculos: periculos pentru biserica instituţionalizată , periculos pentru stat, periculos pentru mulţime (turmă), periculos pentru tradiţie, deoarece odată ce un om îşi cunoaşte adevăratul sine, devine un individ.
El nu mai aparţine psihologiei mulţimii, el nu va mai fi superstiţios şi nu va mai putea fi exploatat; el nu va mai putea fi condus ca într-o turmă, nu i se vor mai putea da ordine, nu va mai putea fi manipulat. Va fi condus de propria sa lumină - va trăi din propria lumină interioară.

__Viaţa sa va avea o frumuseţe extraordinară, o integritate desăvârşită.
Societatea se teme tocmai de acest lucru. Persoanele care au această integritate devin indivizi, iar societatea vrea să fiţi non-indivizi. În loc de individualitate, societatea vă învaţă să fiţi o personalitate. Cuvântul personalitate provine din rădăcina persona (mască). Societatea vă dă o falsă idee despre ceea ce sunteţi, vă dă o simplă jucărie, iar voi vă ataşaţi toată viaţa de această jucărie.
__Aşa cum văd eu lucrurile, aproape nimeni nu este la locul său. Cel care ar fi fot fericit ca medic, este pictor, iar persoana care ar fi fost fericită să picteze, practică medicina. Nimeni nu pare să fie la locul său; acesta e motivul pentru care întreaga societate este în dezordine.
Persoana este condusă de alţii; ea nu este condusă de propria intuiţie. Meditaţia vă ajută să vă măriţi propria voastră facultate intuitivă. Lucrurile care vă ajută să vă împliniţi, să ajungeţi la realizarea întregului vostru potenţial, devin foarte clare. Şi oricare ar fi aceste lucruri, ele diferă de la individ la individ. Acesta este înţelesul cuvântului "individual" - fiecare este unic. Iar faptul de a căuta ceea ce este unic în voi reprezintă un fapt de o intensitate extraordinară, o mare aventură."
__Am redat aici câteva lucruri estenţiale pe care le aduce meditaţia în viaţa voastră. O recomand cu căldură tuturor, cu condiţia ca ea să fie învăţată de la cine trebuie, aşa cum trebuie.
În mare, v-aţi putut face o părere despre ce înseamnă meditaţia şi sper că i-aţi putut întrevedea importanţa. Şi ca orice lucru important, trebuie tratat ca atare. Aş dori să dezvolt puţin ultima parte a meditaţiei, aceea în care se vorbeşte despre adevăratul sine. Această expresie este vehiculată destul de des în zilele noastre, însă nu sunt convinsă că se cunoaşte valoarea şi profunzimea ei.
Marii Maeştri ai Înţelepciunii vorbesc despre Sine ca reprezentare a expresiei profunde pe care o putem accesa în stare de meditaţie sau la nivelul Practicant Karuna II cu primul simbol.
__"Ca fiinţe umane, am fost binecuvântate cu puterea intelectului şi cu înţelepciunea intuiţiei. Trebuie să învăţăm cum să le folosim pe amândouă: puterea intelectului pentru a rezolva problemele, acolo unde acest lucru e posibil, şi puterea liniştii şi a înţelepciunii intuitive, a Sinelui, când intelectul şi-a atins limitele." spunea marele înţelept - Sri Vasudeva.

__Atunci când vorbim despre Sine, acesta nu înseamnă doar intuiţie. Sinele este într-adevăr fiinţa noastră profundă, care are acces la imensul ocean de informaţii sub formă de energie. Este peste tot în Univers şi în jurul nostru. Numai că mintea umană nu are acces la această cunoaştere atot şi toate. Sinele însă poate accesa aceste "surse" nelimitate, acestea ajungând la noi, la nivelul conştient al minţii, iar atunci noi spunem că este vorba de intuiţie.
__Există în lume o mulţime de oameni neşcoliţi, chiar analfabeţi, care ştiu uneori mai multe lucruri decât savanţii. Au fost cazuri studiate ani la rând în multe ţări. Care este explicaţia acestui fenomen?
Aşa după cum probabil ştiţi, este vehiculată de foarte mulţi ani, ideea că omul îşi foloseşte doar o mică parte din capacitatea creierului (4-10%). Ce se întâmplă cu restul? Care este rostul lui? Credeţi cumva că am fost "dotaţi" întâmplător cu un creier aşa de mare pentru ca mai apoi să se constate că este o "eroare de fabricaţie"? Sau că am involuat ca fiinţe umane? Nu există involuţie! Există doar evoluţie şi dispariţie. Atunci înseamnă că noi avem un organ pe care nu-l folosim la capacitate maximă.

__Chakrele folosesc două feluri de energie : telurică şi universală.
Chakrele inferioare lucrează cu energie predominant telurică iar cele superioare cu energie predominant universală. Creierul nostru putând fi accesat de către chankrele superioare, putem trage concluzia că acesta în mod normal funcţionează majoritar cu energie universală, iar un mic procent din energia folosită de el este cea telurică. Să zicem că acest procent ar fi de... 4-10%. Deci creierul nostru funcţionează în cea mai mare parte a lui cu energie universală - deci pe o frecvenţă înaltă, iar o mică parte a lui funcţionează cu energie telurică - de frecvenţă joasă. Pentru ce avem nevoie ca creierul să funcţioneze cu energie telurică este simplu: pentru a coordona mişcările corpului, pentru a învăţa să scriem şi să citim, să ne dăm cu sania, să conducem maşina, să numărăm banii, să ne imbrăcăm, şi toate cele pe care noi le învăţăm încă de la naştere pentru a supravieţui. Cealaltă parte a creierului, cea nefolosită, este cea care se ocupă de creaţie, de intuiţie; este conectată cu parte divină a noastră, cu fiinţa profundă a fiinţei noastre - este partea noastră spirituală plină de pace, lumină şi iubire.
Noi, însă, reuşim să ne deconectăm de ea încă din prima parte a copilăriei noastre. Părinţii, în marea lor dorinţă de a le ajunge copii "cineva", şi din ignoranţă, fac tot posibilul să le dezvolte numai partea aceea mică, intelectuală a creierului, forţându-i să acumuleze cât mai multe informaţii. Acelaşi lucru îl poate face şi un calculator sau un robot, şi încă mult mai bine. Astfel, înăbuşită fiind partea intuitivă şi creatoare a copilului, se produce acea ruptură,prin închiderea chakrei coroanei de Sinele nostru, nemaiavând acces la tot ceea ce suntem noi şi am acumulat prin experienţa a mii sau poate milioane de vieţi. Legătura poate fi făcută prin iniţiere, practică şi meditaţie.
Iubirea - parfumul meditaţiei
Dacă meditaţi, mai devreme sau mai tarziu veţi găsi iubirea. Dacă meditaţia voastră este profundă, mai devreme sau mai târziu veţi simţi cum în voi începe să se nască o iubire imensă. O iubire pe care nu aţi cunoscut-o vreodată - o nouă calitate a fiinţei voastre, o poartă care se deschide. Aţi devenit o flacără ce arde, şi doriţi acum să împărtăşiţi acest lucru ce ceilalţi. Iubirea nu se va indrepta atunci spre cineva anume, ea nu poate fi îndreptată către cineva anume deoarece nu este o relaţie, ci o atmosferă în jurul vostru. Ea nu are nimic de-a face cu celălalt. Sunteţi iubitori, sunteţi iubirea - atunci ea este eternă. Ea este parfumul vostru. Iubirea în atmosfera căreia s-a aflat un Budhha, un Iisus, este o iubire cu totul diferită, ea este calitativ diferită.
Compasiunea
Budhha a definit compasiunea ca "iubire+meditaţie". Compasiunea este cea mai înaltă culme. Sexul este animalic, iubirea este umană, compasiunea este divină. Sexul este fizic, iubirea este psihologică, compasiunea este spirituală.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu